A jövő ip kamerái

A nemrég még kuriózumnak tartott megapixel IP kamera, mára szerves részévé vált hétköznapjainknak. A technikai fejlődés, valamint a romló közbiztonság ismeretében az analóg kamerák elérték fejlődésük felső határát. Ebből adódóan a jövő egyértelműen a megapixeles IP kameráké. Egy 4 megapixeles kamera felbontása 2560x1440 pixel, ami nagyságrendekkel jobb régebbi analóg társainál.

Korszerű IP kamera

A 4 Megapixeles IP kamera egy-két fontosabb funkciója:

A telepítése informatikai hozzáértést követel meg, ellenben a régi analóg technológiáknál megszokottaknál. A világ szinte bármely részéről elérhető, csak előveszi okos telefonját, tabletjét, vagy laptopját és láthatja otthonát, üzletét, irodáját....

Mivel az Ip kamerák egy-egy hálózati eszközként vannak jelen a rendszerben, ezért  wifi routerekkel, acces point-okkal részlegesen vezetéknélküli működés is elérhető, így a régebben megoldhatatlan területek is megfigyelhetőek lehetnek az új, akár 4 megapixeles IP kamerával.

Alapesetben a 4 megapixeles IP kamera önállóan is képes működni, a benne lévő microSD kártyára képes képeket rögzíteni. Amennyiben router segítségével hálózatra kötjük akkor a világ bármely pontjáról betekintést nyerhetünk a megfigyelt területre.

Amennyiben a maximumot szeretnénk kihozni rendszerünkből, mindenféleképpen érdemes NVR ( Network Video Recorder ) – re csatlakoztatni kameránkat/kameráinkat. NVR–ből  elérhető a 4, 8, 16, és 32 kamera rözítésére alkalmas verzió is, ezen esetben folyamatos 25 kép/mp-es rögzítés valósítható meg, melyet az NVR – ben elhelyezett winchesteren tárol a rendszer.

Kétirányú hangátvitellel rendelkezik, így nemcsak hallja a kamera környezetében a hangokat, hanem egy mikrofon segítségével kommunikálhat a megfigyelt területen tartózkodóval. A bővítési lehetőség egyszerű. Vásárolhat 1db 4 megapixeles IP kamerát, de rendszerét bármennyi kamerával kibővítheti.

Az új IP kamerarendszerekkel olyan lehetőségek is megoldhatóak, melyek az analóg rendszereknél nem voltak megvalósíthatóak!