Kamerarendszer

AHD kamerarendszerek

Térfigyelő kamera, biztonsági kamera, dome kamera

A térfigyelő

térfigyelő kamera, biztonsági kamera

elsődleges célja, hogy míg nem tartózkodunk az ingatlanunkban (legyen az családi ház, lakás, üzlethelyiség), addig rögzítésre kerüljön, hogy mi történik.

A rögzítést egy DVR-re (digital video recorder) végzi, melyben egy winchester található. A DVR-t a kamerák száma szerint tudjuk megkülönböztetni, így lehetnek 4, 8, 16, 32 csatornásak ( a csatorna száma a ráköthető kamerák számát jelentik). A tárolt adatmennyiség a winchester méretétől függ mely 1, 2 illetve 3 Tb-os lehet. A rögzítőbe, kialakításától függően egy vagy több winchester kerülhet.

AHD kamerarendszerek

Lehetőség van a DVR-t távolról elérni, ehhez szükséges szélessávú internet a DVR-nél. A távoli elérés bárhonnan lehetséges, a biztonsági kamera képeit számítógépen egy egyszerű internet böngésző segítségével megnézhetjük, míg okos eszközeinkre alkalmazást kell letöltenünk. 

AHD kamerarendszerek

Az AHD kamerarendszer az analog térfigyelőrendszerek utódja. Itt 1,2,4 Mpx-es felbontású kamerákról beszélünk, melyek lehetnek cső illetve dome kialakításúak. Létezik kültéri illetve beltéri kivitel, mindkettő esetében IR led-ek segítik, hogy éjszaka is értékelhető képet kapjunk.

AHD kamerarendszerek